American Lager, 4,5 %, Stadin Panimo

Stadin Panimon American Lager 4,5% voitti neljännen kerran järjestetyn Suomen Paras Olut -kilpailun. Suomalainen Olut ry järjesti jälleen kerran Suomen Paras Olut -kilpailun, ja yhdistyksen kutsuma raati valitsi tämän raikkaan ja makean maltaisen vaalean lagerin vuoden 2014 voittajaksi, kommentoiden sen olevan hyvin raikas ja tasapainoinen olut, jonka tuoksusta löytyy kukkamaisuutta ja sitrushedelmiä.

American Lager on myös aiempina vuosina menestynyt hyvin Suomen Paras Olut -kilpailussa. Se on voittanut mietojen lageroluiden sarjan sekä vuonna 2012 että vuonna 2013.

Helsingin Suvilahdessa toimiva Stadin Panimo tunnetaan sen kokeellisista, maukkaan maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluista, ja se on ollut usein voittajien joukossa sekä Helsinki Beer Festivaleilla että Suomen Paras olut –kilpailuissa.

Stadin Panimon käsin tehty American Lager on mieto, pitkään kypsytetty tasapainoinen hybridiolut. Olut on hop back -aromihumaloitu, pastöroimaton ja suodattamaton, pullossa käyvä täysmallaspohjahiivaolut.

Miedosti vaahtoava kullankeltainen lager on tuoksultaan hennon maltainen ja siinä on aavistus sitrusmaista humalaa. Maku on raikas ja keskitäyteläinen. Aromit ovat peräisin tarkkaan valikoiduista käpyhumalista. Tämä täyteläinen ja sopivan katkera olut sopii mainosti seurustelu- ja nautiskeluolueksi.

American Lageria on saatavilla S-ryhmän kaupoissa ja hyvin varustelluissa ravintoloissa, sekä tietysti panimon omasta panimoravintolasta Stadin Panimobaarista. Mukavia maisteluhetkiä!