Olutmatkalle Brysseliin

Bryssel on ehdottomasti yksi parhaita oluenystävän kaupunkilomakohteita Euroopassa. Helposti saavutettavassa Belgian pääkaupungissa on vahva olutkulttuuri, ja pienpanimoita ja oluttupia löytyy yllin kyllin. Kaupungista löytyy myös paljon muutakin nähtävää ja tekemistä sekä tietysti myös oluen kanssa hyvin maistuvia ruokia.

plan i soluppgång

Brysselissä panimokierrokset ovat yleensä kohtuullisen edullisia ja hintaan kuuluu usein myös maistiaisia. Hyvä aloituspaikka on esimerkiksi kaupungin keskellä, Grand Placella, sijaitseva Brewer’s House, joka on olutmuseo ja näyttelytila. Myös Schaerbeekin kaupunginosasta löytyy mainio pieni olutmuseo, jossa voi tutustua kansallisjuoman valmistukseen ja historiaan (Avenue Louis Bertrand 33-35). Kaupungista löytyy useita muitakin oluelle pyhitettyjä museoita kuten vaikkapa Timmermann Olutmuseo (Kerkstraat 11) tai Gambrinus Drivers Museum (Rue Fontaine St.-Pierre 2A).

Museossa kiertämisen jälkeen on hyvä istahtaa kostuttamaan suuta johonkin Brysselin monista oluttuvista. Eniten valikoimaa löytyy kaupungin ytimestä Delirium Beer Cafesta, jossa on maailman suurin olutvalikoima Guinnessin ennätyskirjan mukaan (Impasse de la Fidélité 4A). Tätä ei oluenystävä voi jättää kokematta! Erittäin mukava paikka on myös esimerkiksi Chez Moeder Lambic Fontainas, jossa valikoima on ehkä pienempi, mutta tunnelma rauhallisempi. Mukavia, kodikkaita pubeja ja oluttupia löytyy joka puolelta keskustaa.

Tauon jälkeen voi matkaa jatkaa vaikkapa Cantillonin panimolle ja museoon, jossa on tarjolla hyvin suosittuja panimokierroksia (Rue Gheude 56). Kannattaa tarkistaa aukioloajat etukäteen.

Mukavaa matkaa Brysseliin!