Olutmatkalle Prahaan

Tsekkien rakkaus olueen on vahva ja se näkyy selvästi maan pääkaupungissa Prahassa. Kauniista historiallisesta kaupungista löytyy useita suuria panimoja kuten Pilsner Urquell, Staropramen ja Budvar, mutta myös pienempiä, erikoisempia panimoja, jotka valmistavat kiinnostavia vaaleita ja tummia oluita.

Yksi kuuluisimmista – ja turistien kesken suosituimmista – panimoravintoloista on legendaarinen U Fleku (Kremencova 11), jossa kannattaa käydä maistamassa vaikkapa talon omaa tummaa lageria Flokovsky Leákia. Paikka väittää olevansa maailman vanhin olutravintola, ja totta on, että tässä samassa osoitteessa on ollut olutravintola jo vuodesta 1499 saakka. Olutravintolassa saa luonnollisesti myös maukasta, tuhtia tšekkiläistä ruokaa, jota on mukava nauttia vaikka kauniilla sisäpihalla.

Toinen hyvä kohde olutmatkan varrella on Novomestsky Pivovar (Vodickova 20), jossa voi maistella vaikka talon omaa Pilsneriä. Täältäkin saa hyvää, oluen kyytipojaksi sopivaa tšekkiruokaa, ja tunnelma on taattu.

Prahan olutmuseo, Praque Beer Muzeum (Dlouhá 46; Americká 341/43) on nimestään huolimatta hyvin suosittu pubi, jossa on tarjolla pitkä rivi hyviä hanaoluita. Tästä paikasta vaihtoehtoja löytyy! Myös Zlý Casy -olutravintola (Čestmírova 5) tarjoaa yli 40 hanaolutta, joten runsaudenpula voi iskeä.

Praha on Suomeen verrattuna oluenkin suhteen edullinen, etenkin jos välttää vanhankaupungin pahimpia turistirysiä. Lisäksi olutmatkaan voi näppärästi yhdistää kauniiseen kaupunkiin tutustumisen ja erinomaisen tšekkiläisen ruoan. Praha on ehdottomasti yksi oluen harrastajan suosikkikohteita Euroopassa, jota ei voi jättää käymättä!