Porter, 7,2 %, Sinebrychoff

Suomen parhaaksi olueksi vuonna 2011 valittu Sinebrychoffin Porter 7,2 % eli tutummin Koffin portteri on hieno kokonaisuus. Sen makua on kehuttu rikkaaksi ja moniulotteiseksi, ja sen on sanottu olevan klassikko jopa koko maailman oluiden mittakaavassa.

Koffin portteria on valmistettu jo vuosikymmeniä, yhtäjaksoisesti vuodesta 1957, ja sen suosio on jatkunut ja kasvanut vuodesta toiseen. Se on pintahiivalla valmistettu, suodattamaton olut, jonka valmistuksessa käytetään neljää mallasta: Pilsner-, Munchener-, väri- ja ruskeamallasta.

Koffin portteri on tyyliltään imperial stout, eli se on hyvin tumma, liki musta, ja sen maku on erittäin täyteläinen ja tuhti. Mausta löytyy tummaa suklaata, lakritsia, kahvia, mausteisuutta, jopa rukiin makua, ja se on makean maltainen. Portteri on hyvin voimakkaasti humaloitu Saazer- ja katkerohumalilla. Juomassa on runsas ja paksu vaahto.

Sinebrychoffin Porterin hinta-laatusuhde on erinomainen ja se on eittämättä yksi kaikkien aikojen parhaita suomalaisia oluita. Tämä portteri tulee tarjoilla viileän huoneenlämpöisenä, jotta maut ja sen vivahteet erottuvat sen ansaitsemalla tavalla.

Koffin portteri 7,2% valittiin Suomen parhaimmaksi olueksi Panimo ja -virvoitusjuomateollisuusliiton ja Pienpanimoliiton perustamassa, kaikkien aikojen ensimmäisessä Suomen Paras Olut 2011 -kilpailussa, ja vuonna 2013 se sijoittui toiseksi The World Beer Awards – kilpailun eurooppalaisten portterien sarjassa.

Hieno olut kaiken kaikkiaan, ehdottomasti maistamisen arvoinen!