Prykmestar Wehnäbock, 6,2 %, Vakka-Suomen Panimo

Suomalainen Olut ry. valitsi vuonna 2012 Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Wehnäbock oluen Suomen parhaimmaksi olueksi, ja täysin oikeutetusti. Raati kehui tämän vehnäoluen olevan erittäin tasapainoinen ja suomalaisten suuhun sopiva juoma. Wehnäbock valittiin myös seuraavana vuonna 2013 Suomen parhaimmaksi vehnäolueksi.

Vakka-Suomen Panimo on melko tuoreeksi panimoksi – ensimmäiset oluet valmistuivat vasta vuonna 2008 – onnistunut kehittämään useita laadukkaita, maistuvia ja tasapainoisia oluita. Mies oluiden tuotekehityksen ja tuotannon takana on Saksassa koulutuksensa saanut panimomestari Jani Vilpas.

Prykmestar Wehnäbock on Vakka-Suomen Panimon vahvempi ja tummempi versio talon vuonna 2010 lanseeraamasta Prykmestar Vehnä -oluesta.

Weizenbock-tyylinen eli muita vehnäoluita tyypillisesti maltaisempi ja alkoholipitoisempi Prykmestar Wehnäbock on ottanut mallia saksalaisista esikuvistaan, mutta erikoisen juuri tästä oluesta tekee amerikkalaisen Cascade-humalan käyttö, joka tuo tähän hedelmäiseen pintahiivaolueen mukavaa sitrusaromia. Ulkonäöltään Prykmestar Wehnäbock on meripihkaisen ruskea. Vaahtoa ei juurikaan ole. Maku on raikkaan hapokas ja paahteisen hedelmäinen.

Vehnäoluet nautitaan yleensä tyylille ominaisesta tiimalasia muistuttavasta vehnäolutlasista. Wehnäbockia saa sekä Alkoista että hyvin varustelluista olutravintoloista kautta Suomen.

Prykmestar Wehnäbock 6,2% on erinomainen olut, joka sopii mainiosti pitkiin kesäisiin iltoihin!