Sinebrychoff

Sinebrychoff on valmistanut Suomen janoiselle kansalle oluita ja muita juomia jo vuodesta 1819, jolloin Nikolai Sinebrychoff sai luvan aloittaa panimotoiminnan Helsingissä. Edelleen tällä samalla paikalla, lähellä Hietalahtea, sijaitsee suosittu ulkoilualue Sinebrychoffin puisto. Tänä päivänä Sinebrychoff on Pohjoismaiden vanhin panimo ja samalla Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoffiin päämaja sijaitsee Keravalla.

2000 -luvun alussa Sinebrychoffista tuli osa tanskalaista Carlsberg-konsernia. Konserni toimii yli 150 markkina-alueella ja se työllistää yli 45 000 henkilöä lähes sadassa panimossa.

Sinebrychoffin myydyimpiä tuotteita ovat Koffin ja Karhun mallasjuomat. Siidereistä suosittuja ovat muun muassa Somersby, Golden Cap ja lonkeroista erimerkiksi Kurko-juomat. Sinebrychoff valmistaa myös Battery-energiajuomia ja Bonaqua-vesiä.

Keväällä Sinebrychoff toi markkinoille uuden Karhu Huurre Oluen. Polaris-humalalla humaloita huurteinen jatkaa Karhu Korpisavun, Karhu Rukiin ja Karhu Tuplahumalan jalanjäljissä.

Sinebrychoffilla ona vahva jalansija suomalaisilla olutmarkkinoilla, kuin myös virvoitusjuomien parissa. Sillä on markkinoiden vahvin siiderivalikoima, ja Colden Cap on Suomen myydyin siiderimerkki. Somersby on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava siiderimerkki, ja Crowmoor on myös vahvistanut asemaansa Suomen suosituimpana premium-siiderinä.

Vaikka Suomen panimoteollisuudella on juuri tällä hetkellä tiukat ajat veronkorotusten ja Virosta suuntautuvan viinarallin takia, ei Sinebrychoffilla liene syytä huoleen. Koff, Karhu, Golden Cap ja muut tuotteet ovat aina maistuneet suomalaisille, niin lienee jatkossakin!